Posted on Hozzászólás most!

Nem kell, hogy fájjon a menzesz!!!

A tudományban nem lehetnek tabuk, így a menzesz sem lehet az. A menstruáció egy teljesen normális élettani folyamat, a szintén normális női ciklus része. Az egész ciklusnak csak egy kis része ez az esemény, de mivel elég látványos, sokkal több figyelmet kap, mint a többi történés. Ennek a nagy figyelemnek ellenére mégis úgy látom, hogy kevés emberhez jut el az az információ, hogy egy normális, átlagos menstruáció nem fáj annyira. Lehet kellemetlen, kellhet 1-2 szem görcsoldó, de az, ha nem tudsz felkelni és nem hat semmi recept nélkül kapható gyógyszer, nem jó, ilyenkor orvoshoz kell fordulni. A nyári lazaságra való tekintettel ezzel a pár kis animációval szeretném felhívni a figyelmet a menstruációs intelligenciára.

A méhösszehúzódások,amivel a méh kipréseli a vért magából érezhetően kellemetlenek.

 

De ha nem tudsz magaddal mit kezdeni annyira fáj, az nem okés

 

Menstruációkor nemcsak vér ürül, hanem egyéb folyadékok, nyálkahártya darabok is. Az össz folyadék mennyisége elérheti a 100 ml-t egy teljes menzesz alatt, de a tiszta vérveszteség csak 35 ml.

Ha azonban endometriózis, hormonprobléma vagy bármi egyéb áll a háttérben, a távozó vér ennél jóval több lehet. A fájdalom mellett ezt is érdemes megemlíteni a dokinak.

 

Ha van problémád, ha nincs, az teljesen természetes, hogy szanaszét vannak az idegeid.

 

 

A méhed ilyenkor keményen dolgozik.

 

 

Ezeken a napokon lassíts egy kicsit, próbálj lazítani. A stressz nem kedvez a fájdalomnak…sőt…

 

De ha minden házi praktikát bevetettél, és minden gyógyszert bevettél, amit csak lehet (persze tudatosan!), és még mindig fáj, akkor irány a doki!Nem kell végigszenvedned ezt a havi pár napot egészen a klímaxodig. Tehetsz ellene!

 

 

És kitartást! Nem fog örökké fájni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .